Julmarknad med levande sagoteater

Fynda klappar till tonerna av julens stämmor, hälsa på tomten och möt karaktärer från sagornas värld. Helgerna i december fylls Stortorget av marknadsstånd och ett alldeles nytt vinterland.

Låt dig fyllas av julens dofter och toner. Ta en tur med häst och vagn, besök marknadsstånden och hantverkstältet och kom i stämning till Alte Kamereren och Bleckhornens konserter.

På torgets eget vinterland kan barnen lyssna på sagor och träffa levande sagofigurer. I tomtens hus kan de skriva sina egna önskelistor och träffa både tomtemor och tomtefar. De kan också slå sig ned i pysselverkstaden eller leka loss på torgets snölekplats.

Smakprov på vad du kan hitta bland marknadsstånden

  • Björnes Gård säljer skinn av både får och get och olika ullprodukter från den egna småskaliga djuruppfödningen.
  • Svenska Afghanistankommittén - julklappar till stöd för arbetet i Afghanistan. Kalender med bilder från vackra Afghanistan. Ekologisk saffran från Heratprovinsen, som odlas som alternativ till opium, och en kokbok med recept från det afghanska köket. Dessutom fina sjalar och smycken. Alla intäkter går till Svenska Afghanistankommitténs verksamhet.
  • Julkransar till dörrar och fönster av naturmaterial av Karin Jähder. Dessutom andra utsmyckningar som inte i första hand förknippas med kransar eller ens med julen.
  • Vånga 77.1 - både estetiska och kulinariska produkter. Här hittar du örhängen tillverkade av återvunnet material och knäckebröd och vinäger med en bas av björksav från Ivösjöns västra strand.
  • Blossom With Ink, konsthantverk av Oldriska Chutna Olin. Målningar, smycken och dekorativa föremål.
  • Mat och varma drycker. Lugis handbollspojkar födda 2004 säljer julinspirerad mat såsom kakor och burkar med saffran. Förtjänsten går oavkortat till lagkassan.
  • Virkade gosedjur och barnkläder från Lilla Solstrålen.

Hästskjuts

Passa på att ta en tur med häst och vagn för att riktigt komma i julstämning. Hästskjutsen kör en runda med start från Stortorget. Det kostar inget att åka med.

När? 2-3 dec, 9-10 dec och 16-17 dec 
lör kl 10.00-17.00, sön kl 12.00-17.00
Var? Stortorget i Lund

Arrangör: Lunds kommun i samarbete med Pipedream production

Dela detta event

Lunds kommun

KONTAKT

Växel: 046-35 50 00

Vinterlund: 046-35 71 25

E-post: vinterlund@lund.se

SKICKA BREV

Kultur & fritid, Vinterlund

Box 41

22100 Lund

BESÖK OSS

Kultur- och fritidsförvaltningen

Stora Södergatan 47

22123 Lund