26-27/1 Songwriterfestivalen Lund berättar

Visor är inte bara tonsatta ord. De är berättelser. För andra året i rad är du välkommen på musikalisk berättarfest på Kulturkrogen.

Två dagar med inte mindre än 45 sångskrivare från 20 länder runt om i världen. "Songwriterfestivalen Lund berättar 2018" är en vintermötesplats för publik och utövare inom visans och låtskrivandets breda musikgemenskap.

2017, redan innan Bob Dylan fick Nobelpriset i litteratur, föddes idén till festivalen - där just tonsatta berättelser och  betraktelser är i fokus.

- Vi höjer nivån till den mer litterära, säger initiativtagaren Ivar Sjögren som också ligger bakom Visfestivalen.

- På 60- och 70-talen var intresset för låttexterna stort. Nu är det på uppgång igen, säger han och konstaterar att det bara i Sverige finns flera visskolor idag.

Formen för festivalen påminner om Visfestivalen. 

- Det är stor bredd på sångskrivarna. Det enda kriteriet, oavsett musikgenre, är att man vill förmedla och berätta något med sin text. Vårt mål är att fortsätta bygga en festival med songwriters från olika kulturer, miljöer och hörn, säger Ivar Sjögren.

Workshop på eftermiddagarna

På fredagen håller Elona Planman i en inspirationsworkshop för dig som är eller vill bli singersongwriter. Det blir samtal om låtskrivande, musik och samspel. Deltagarna är välkomna att ta med sig egna sånger och instrument. Tanken är att bredda sina musikaliska vyer.
På lördagen bjuder Carolina Calderon in till "Konsten att som nyanländ lyckas i det svenska samhället och i musikbranschen". Öppen för alla!
Föranmälan görs till ivarsjogren@gmail.com. 

 

När? 26-27 jan kl 17.00-01.00. Workshop båda dagarna kl 16.30-17.15
Var? Kulturkrogen,Tegnersplatsen 4 i Lund
Entré: 40 kr för en dag, 80 kr för två. Betalning på dörren, inget förköp.

ArrangörFöreningen Dansk-Svensk Visfestival, i samarbete med Lunds kommuns Vinterlund, Carolina Calderon, Kulturkrogen, Folkhögskolan Hvilan 150 år, ABF Lund, MAIS - Musikarrangörer i samverkan samt Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.

För hela programmet av medverkande artister, gå till songwriterfestialen Lund berättar >

 

 

Dela detta event

Lunds kommun

KONTAKT

Växel: 046-35 50 00

Vinterlund: 046-35 71 25

E-post: vinterlund@lund.se

SKICKA BREV

Kultur & fritid, Vinterlund

Box 41

22100 Lund

BESÖK OSS

Kultur- och fritidsförvaltningen

Stora Södergatan 47

22123 Lund